Først vil jeg lige understrege at moderne elektronik er ”hjælpemidler” og ikke ”nødvendigheder”. Der er foretaget mange rejser uden moderne teknologi, men når det så er sagt, så kan de nogle gange gøre livet på farten nemmere og hvorfor ikke bruge dem når nu det er muligt.
Jeg kan anbefale siden Too Many Adapters som er lavet til rejsende der gerne vil benytte sig af den sidste nye teknologi.
Excel
Jeg elsker Excel fordi det giver mig overblik og fordi det er nemt at navigere i.
Til vores jordomrejse lavede vi et fælles dropbox dokument, hvor vi indtastede den information vi følte var vigtig at holde styr på, men det er selvfølgelig individuelt i hvor stort et omfang man har brug for struktur. Her er et udpluk af det Excel dokument vi valgte at kalde vores Bibel:
Ugedag og dato: Giver sig selv.
Transport: Afgangs- og ankomst tider.
Selskab: Hvem vi flyve med eller link til det transportmiddel vi ønsker at benytte.
Destination: Giver også sig selv.
Transportudgift: Prisen vi forventer at transporten koster.
Link: Link til den overnatning vi har booket.
Antal nætter: Hvor længe vi forventer at bruge på destinationen.
Betalt: de udgifter som ikke kommer på selve rejsen, men er betalt forud.
Pris: De udgifter vi forventer at betale for overnatningerne på rejsen.
Måltid: Viser om vi har mad inkludere i prisen på overnatningen.
Status: Hvornår overnatningen senest skal afmeldes, hvis vi ændrer planer undervejs
iPad
Jeg har investeret i et tastatur til min iPad, så jeg kan bruge den som computer. På rejser har jeg den ikke med rundt i løbet af dagen, men lader den blive i “pengeskabet” og bruger den så om aftenen tilbage på hotellet.
Jeg har installeret Bookmate og FLIPP på min iPad, så den fungerer også som bog og ugeblad. Via mit Telmore abonnement har jeg også Telmore musik, hvor det er muligt at downloade playlister, så man også kan høre musik uden wifi.
Jeg nægter at bruge den som kamera, men elsker at sortere og redigere billeder så snart der er en rolig stund.
iPad er bare menneskets bedste ven!
iPhone
Nu skal dette jo ikke gå hen og blive en reklame for Apple, men jeg er fan. Min telefon er med rundt i løbet af dagen, hvor den fungerer som kamera, navigation, ur, leksikon og musikafspiller. Mine billeder gemmes i iCloud, så jeg skal aldrig være nervøs for, at der ikke er plads til dem, eller at jeg mister mine billeder.
På vores jordomrejse medbragte jeg også min gamle telefon, som jeg så løbende købte taletidskort med data til. På den måde står man ikke i Tokyo uden Google til at hjælpe 😉
Go Pro
Dette er godt nok Peters område, fordi han er super god til at tage billeder, men et Go Pro kamera er en rigtig god investering, hvis man skal ud på en længere rejse. Det fylder og vejer ikke ret meget og så kan det kan lave nogle fede optagelser i “fast forward”.
Nogle vil måske mene, at der skal en drone til at gøre det rigtig fedt, men man kan altså sagtens tage fede billeder eller lave optagelser uden.
Trætoppe taget med Go Pro
Powerbank
Jeg startede jo med at sige at elektronik ikke er uundværlig, men på en lang rejse er det svært at undvære en Power Bank. Sørg dog for at investere i en god én, da der desværre er mange billige modeller fra Kina som uden varsel bryder ud i brand.
apps
Jeg vil ikke bruge så meget tid på de oplagte apps som fx Booking.com, de flyselskaber man skal med, TripAdvisor osv. Da dette jo er individuelt hvad man ønsker at bruge. Jeg har dog nogle tips til apps som kan gøre rejsen nemmere:
TrabeePocket
TrabeePocket – Expense Tracker er en genial app, når man skal ud på en jordomrejse.
Den hjælper med at holde styr på hvor mange penge man bruger undervejs, hvilket kan være svært at overskue, når man hele tiden skifter valuta på rejsen.
Man indtaster sine udgifter i den lokale valuta og så omregner den selv til danske kroner. Man kan endda scanne en bon med en smartphone og registrere om man betaler kontant eller med kort.
I Pocket gemmer man de websites man kan få brug for undervejs på rejsen. Man kan logge flere på én konto, så ens rejsemakker har adgang til samme forslag.
TunnelBear
Det er altid dejligt når der følger gratis wifi med i overnatningen, men de åbne netværk er desværre også en ufrivillig invitation til cyberkriminelle om at kigge med, når man fx går på netbank.
TunnelBear kan hjælpe med at lukke døren for ubudne gæster, så man trygt kan besøge sider med personfølsomme oplysninger og så et det også en app med lidt humor, da man kan betale den søde bjørn med honning, for at passe på én.
Convert Units
Hvor høj er jeg i feet, hvor langt er 200 Miles og er 50 grader Farenheit varmt eller koldt? Denne app hjælper med at omregne alle mål, temperaturer osv.
Bookme
Hvis du skal rejse til New Zealand, Australien eller Fiji er Bookme en god app at have ved hånden. Her finder du altid gode deals og tilbud i nærheden, som typisk vil være til udflugter, restauranter og entrébilletter. Det fremgår hvor meget du sparer + anmeldelser af oplevelsen.
Grab app
Når man rejser i Sydøstasien er det svært at komme udenom “Grab”, som er en moderne udgave af Uber og Just Eat i samme app. Med denne app, kan du altid bestille en taxa eller privat kørsel og du kan sågar også få leveret mad lige til døren.
Maps.me
Her kan man på forhånd downloade et kort over den destination man ønsker. Således har man altid et kort ved hånden uden at skulle bruge wifi eller roamingen.
Vær dog opmærksom på at hvert kort fylder en del, så det kan være en fordel at slette dem løbende.
Rejseklar
Er udenrigsministeriets app, hvor du indtaster hvor i Verden du befinder dig.
I tilfælde af naturkatastrofer eller lign. vil du modtage beskeder fra udenrigsministeriet og kunne give besked retur om, at du er kommet i sikkerhed.
Wallet
Er en integreret app i Apple telefoner. Her kan du gemme flybilletter elektronisk i stedet for at skulle have dem printet på papir.
Toilet Finder
Ja, ja… Jeg ved godt at den nok mest er til kvinder og gamle mennesker. Men når man har en meget lille blære, så er den altså genial til at få overblik og ro i sjælen 😉